Thông tin tài liệu


Nhan đề : Physicochemical and microbiological evaluation of antioxidant-rich traditional black carrot beverage: Kanji
Tác giả: Sharma, Chetna
Người tham gia: Sahota, Param Pal
Kaur, Sarabjit
Năm xuất bản : 2021
Số tùng thư/báo cáo: Bulletin of the National Research Centre, Volume 45 (2021), Article number: 143
Tóm tắt : The physicochemical parameters observed in the fermented Kanji beverage were pH 3.47, total soluble solids 3°B, lactic acid 0.99%, total sugars 36.32 mg/mL, total reducing sugars 27.16 mg/mL, flavonoids 38.14 mg/mL, phenols 40.8 mg/mL, antioxidant activity 79.96% and ascorbic acid 110 mg/100 mL. The microbiological analysis revealed an exponential increase in lactic acid bacterial count from 3.96 to 8.33 log CFU/mL. Out of 11 bacterial strains isolated from Kanji, the bacterial strain with high growth potential was genotypically characterized as Pediococcus acidilactici with accession number MK028218.
URI: http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12532
Nguồn trực tuyến: https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-021-00594-y
ISSN : 2522-8307
Trong bộ sưu tập: Tài liệu mở
XEM MÔ TẢ

4

XEM & TẢI

0

Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.

Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về



Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.