Thông tin tài liệu


Nhan đề : Antioxidant enzymes and non-enzymatic antioxidants as defense mechanism of salinity stress in cowpea (Vigna unguiculata L. Walp)—Ife brown and Ife bpc
Tác giả: Ologundudu, Foluso
Năm xuất bản : 2021
Số tùng thư/báo cáo: Bulletin of the National Research Centre, Volume 45 (2021), Article number: 152
Tóm tắt : Results showed that minimum proline content (12.07 mg/g) and maximum proline determination (16.05 mg/g) were observed in Ife bpc at 5 and at 15 dS/m under NaCl and Na2SO4 treatments. The LP content significantly increased in Ife brown at 15 dS/m under NaCl treatment and at 10 dS/m (9.49 mg/g) under Na2SO4 salinity. Minimum GSH content (120 µm/g) and maximum glutathione accumulation (138.97 µm/g) were observed in Ife bpc in the stressed cowpea seedlings (5 and 10 dS/m) under NaCl treatment with respect to the control. Also, SOD activities in the leaves of Ife brown increase with increase in salinity stress in both NaCl and Na2SO4 treatments.
URI: http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12545
Nguồn trực tuyến: https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-021-00615-w
ISSN : 2522-8307
Trong bộ sưu tập: Tài liệu mở
XEM MÔ TẢ

2

XEM & TẢI

0

Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.

Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về



Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.