Thông tin tài liệu


Nhan đề : Antimicrobial and antioxidant activities of different extracts from Aspergillus unguis SPMD-EGY grown on different media
Tác giả: Hamed, A.A.
Người tham gia: Abdel-Aziz, M.S.
Abd El Hady, F.K.
Năm xuất bản : 2018
Số tùng thư/báo cáo: Bulletin of the National Research Centre, Vol 42:29 (2018)
Tóm tắt : Aspergillus unguis SPMD-EGY was isolated from the soft coral Sinularia sp. and was cultivated on different media. Three broth media potato dextrose broth (PDB), peptone yeast extract malt extract glucose (PYMG), and Dox media in addition to one solid medium (rice medium) were used for this purpose. The fungus was grown under shake and static conditions (for broth media only). Ethyl acetate extract from both mycelia and culture supernatant and the extract from the direct extraction of rice solid medium were tested for their antimicrobial and antioxidant activities. It has been found that PYMG medium (mycelia static and culture static) exhibited the highest antimicrobial activity against all test microbes except Aspergillus niger followed by PDB medium (culture static and mycelia static). From the antioxidant point of view, the PDB medium showed the highest antioxidant activity (culture-shake) followed by Dox medium (culture static and mycelia static). The obtained results have been assessed and compared to the results of previous works constructed. GC/MS analysis of the fungal extracts showing high significant antimicrobial activities was evaluated.
URI: http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/10585
Nguồn trực tuyến: https://bnrc.springeropen.com/articles/10.1186/s42269-018-0027-0#article-info
ISSN : 2522-8307
Trong bộ sưu tập: Tài liệu mở
XEM MÔ TẢ

32

XEM & TẢI

0

Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.

Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về



Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.