Thông tin tài liệu


Nhan đề : Dietary omega-3 and antioxidants improve long-chain omega-3 and lipid oxidation of broiler meat
Tác giả: Abd El-Samee, L.D.
Người tham gia: El-Wardany, I.
Abdel-Fattah, S.A.
Abd El-Azeem, N.A.
Elsharkawy, M.S.
Năm xuất bản : 2019
Số tùng thư/báo cáo: Bulletin of the National Research Centre, Vol 43:45 (2019)
Tóm tắt : Dietary 2 g fish oil/100 g elevated (P ≤ 0.001) long-chain omega-3 polyunsaturated fatty acids in broiler meat mainly EPA and DHA. At the same time, dietary fish oil resulted in a significant decrease (P ≤ 0.001) in α-linolenic acid in broiler meat (6%). However, total omega-3 fatty acids in meat were higher (P ≤ 0.001) with dietary fish oil than with dietary linseed oil. The ratio of n-6:n-3 PUFA was decreased (P ≤ 0.001) in the meat of broilers fed diets containing 2 g fish oil/100 g compared with broilers fed diets containing 2 g linseed oil/100 g. The two sources of antioxidant decreased (P ≤ 0.05) TBA value and increased (P ≤ 0.05) the DPPH radical scavenging activity in broiler meat compared to the diet without antioxidant. No significant differences observed between chicks fed 2 g SCT/kg or 200 mg Vit. E/kg on TBA and DPPH radical scavenging activity.
URI: http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/10671
Nguồn trực tuyến: https://bnrc.springeropen.com/articles/10.1186/s42269-019-0085-y#article-info
ISSN : 2522-8307
Trong bộ sưu tập: Tài liệu mở
XEM MÔ TẢ

15

XEM & TẢI

0

Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.

Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về



Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.