Thông tin tài liệu
Nhan đề : | Dietary omega-3 and antioxidants improve long-chain omega-3 and lipid oxidation of broiler meat |
Tác giả: | Abd El-Samee, L.D. |
Người tham gia: | El-Wardany, I. Abdel-Fattah, S.A. Abd El-Azeem, N.A. Elsharkawy, M.S. |
Năm xuất bản : | 2019 |
Số tùng thư/báo cáo: | Bulletin of the National Research Centre, Vol 43:45 (2019) |
Tóm tắt : | Dietary 2 g fish oil/100 g elevated (P ≤ 0.001) long-chain omega-3 polyunsaturated fatty acids in broiler meat mainly EPA and DHA. At the same time, dietary fish oil resulted in a significant decrease (P ≤ 0.001) in α-linolenic acid in broiler meat (6%). However, total omega-3 fatty acids in meat were higher (P ≤ 0.001) with dietary fish oil than with dietary linseed oil. The ratio of n-6:n-3 PUFA was decreased (P ≤ 0.001) in the meat of broilers fed diets containing 2 g fish oil/100 g compared with broilers fed diets containing 2 g linseed oil/100 g. The two sources of antioxidant decreased (P ≤ 0.05) TBA value and increased (P ≤ 0.05) the DPPH radical scavenging activity in broiler meat compared to the diet without antioxidant. No significant differences observed between chicks fed 2 g SCT/kg or 200 mg Vit. E/kg on TBA and DPPH radical scavenging activity. |
URI: | http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/10671 |
Nguồn trực tuyến: | https://bnrc.springeropen.com/articles/10.1186/s42269-019-0085-y#article-info |
ISSN : | 2522-8307 |
Trong bộ sưu tập: | Tài liệu mở |
XEM MÔ TẢ
15
XEM & TẢI
0
Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.
Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về
Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.