Thông tin tài liệu
Nhan đề : | GC–MS of essential oil, metal profile and physicochemical properties of fruits of Citrus macrophylla Wester from Sudan |
Tác giả: | Mohammed, Abdelhafeez M. A. |
Người tham gia: | Alrayeh, Alrayeh S. Mohamed, Moawia E. Abdel-Rahman, Nawal A. |
Năm xuất bản : | 2021 |
Số tùng thư/báo cáo: | Bulletin of the National Research Centre, Volume 44 (2021), Article number: 214 |
Tóm tắt : | The graphite furnace–atomic absorption spectrometry determined the presence of sodium (6.38 ppm), potassium (701.93 ppm), calcium (371.28 ppm), magnesium (54.78 ppm), cadmium (0.013 ppm), zinc (0.256 ppm) and lead (0.200 ppm). The content of peel, moisture and ash of C. macrophylla was measured as 18.35%, 23.75% and 2.04%, respectively. Among thirty compounds identified using gas chromatography–mass spectrometry, limonene is the major compound (72.85%). The vitamin C (ascorbic acid) content of C. macrophylla juice was determined as 55.0 mg/100 g. The fruit diameter, fruit weight and percentages of juice, peel and seed were determined as 91.4 mm, 276.5 g, 47.92%, 26.37% and 19.20%, respectively. The pH value, total soluble solids (TSS), titratable acidity (TA) and ripening index (RI) of C. macrophylla are found to be 3.50, 8.00%, 7.44% and 10.81, respectively. |
URI: | http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12397 |
Nguồn trực tuyến: | https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-021-00667-y |
ISSN : | 2522-8307 |
Trong bộ sưu tập: | Tài liệu mở |
XEM MÔ TẢ
5
XEM & TẢI
0
Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.
Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về
Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.