Thông tin tài liệu


Nhan đề : Evaluation of the bioactive compounds of Vernonia amygdalina Delile extracts and their antibacterial potentials on water-related bacteria
Tác giả: Olusola-Makinde, Olubukola
Người tham gia: Olabanji, Olayinka Bukola
Ibisanmi, Tope Abraham
Năm xuất bản : 2021
Số tùng thư/báo cáo: Bulletin of the National Research Centre, Volume 44 (2021), Article number: 191
Tóm tắt : Aqueous extract of V. amygdalina had a higher percentage yield (11.89%) than the ethanol extract (5.37%). The GC–MS carried out revealed the presence of butanoic acid, squalene, palmitaldehyde, octadecanoic acid, Z-hexadecanoic acid ethyl ester, oxirane, tetradecyl, 3- methyl-2-phenylindole, n-heneicosane, phytol, methyl-2-O-benzyl-d-arabinofuranoside, cholest-5-en-3-ol acetate; with hexadecanoic acid ethyl ester and 1,1-diethoxy-3methylbutane having the highest percentage composition of 24.37% and 13.42% in aqueous and ethanol extract, respectively, aqueous extract highly inhibited Escherichia coli with an inhibition zone of 10.333 ± 0.882 and 36.667 ± 0.882 for 25 mg/ml and 100 mg/ml, respectively, while the ethanol extracts inhibited most of the isolates with an inhibition range of 7.000 ± 1.155 to 30.333 ± 0.882. The minimum inhibitory concentration for both extracts on the isolates varies from 25 to 50 mg/ml.
URI: http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12460
Nguồn trực tuyến: https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-021-00651-6
ISSN : 2522-8307
Trong bộ sưu tập: Tài liệu mở
XEM MÔ TẢ

7

XEM & TẢI

0

Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.

Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về



Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.