Thông tin tài liệu
Nhan đề : | Quality characteristics of extracted oil from the head and gills of Catfish and Titus fish |
Tác giả: | Oluseye Oladapo Abiona, |
Người tham gia: | Awojide, Shola Hezekiah Anifowose, Adebanjo Jacob Adegunwa, Abiodun Odunlami Agbaje, Wasiu Bolade Tayo, Adeniyi Solomon |
Năm xuất bản : | 2021 |
Số tùng thư/báo cáo: | Bulletin of the National Research Centre, Volume 45 (2021), Article number: 101 |
Tóm tắt : | The results confirmed the presence of C16:0, C18:0, C18:1, C18:2, C18:3, C22:6 as the major fatty acids. Titus fish head (TFHD) oil had a total saturated fatty acid (TSFA) of 40.804 ± 0.002% of which C16:0 and C18:0 were the most dominant fatty acids present while the total monounsaturated fatty (TMUFA) acids present in the oil was 33.853 ± 0.001%. The total polyunsaturated fatty acid (TPUFA) content of the TFHD oil sample was found to be 25.368 ± 0.002%. The results revealed that the total unsaturated fatty acid (TUFA) present in the TFHD was higher than the TSFA. The results obtained for Titus fish gills (TFGL) oil sample followed the same trend as observed in the head sample. The results showed that the four (4) oil samples contain high level of palmitic acid (C16:0) and stearic acid (C18:0) both of which are saturated fatty acids (SFA). The main MUFA identified was C18:1 (cis-6) and ranged from 14.120 ± 0.004 to 20.418 ± 0.002% for TFHD, TFGL, CFHD, CFGL and oleic acid (C18:1) ranged from 10.297 ± 0.001 to 11.570 ± 0.003% for TFHD, TFGL, CFHD and CFGL. |
URI: | http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12463 |
Nguồn trực tuyến: | https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-021-00557-3 |
ISSN : | 2522-8307 |
Trong bộ sưu tập: | Tài liệu mở |
XEM MÔ TẢ
5
XEM & TẢI
0
Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.
Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về
Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.