Thông tin tài liệu


Nhan đề : Assessment of the antibacterial effect of Khaya senegalensis on some Gram-negative bacteria
Tác giả: Dougnon, Victorien
Người tham gia: Hounsa, Edna
Koudokpon, Hornel
Agbodjento, Eric
Afaton, Anny
Sintondji, Kevin
Klotoe, Jean Robert
Segbo, Julien
Baba-Mouss, Lamine
Năm xuất bản : 2021
Số tùng thư/báo cáo: Bulletin of the National Research Centre, Volume 45 (2021), Article number: 107
Tóm tắt : The data collected indicate that the bacterial strains tested (Salmonella Typhimurium ATCC 14028, Escherichia coli ATCC 25922, Shigella spp. and Salmonella spp.) were sensitive to the extracts of Khaya senegalensis (Desr.) A.Juss. (aqueous and hydro-ethanol) to varying degrees. The hydro-ethanolic extract was active on all strains with a MIC of 25 mg/mL coupled with a bactericidal effect. The aqueous extract was only active on the Salmonella spp. strain. Membrane permeability test data show that Khaya senegalensis extracts affect the bacterial strains tested by attacking the stability of their outer membrane. This potential indicated by the high percentage of membrane destabilization of the bacteria is significantly (p < 0.05) better than that of cefixime used as a reference.
URI: http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12474
Nguồn trực tuyến: https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-021-00568-0
ISSN : 2522-8307
Trong bộ sưu tập: Tài liệu mở
XEM MÔ TẢ

3

XEM & TẢI

0

Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.

Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về



Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.