Thông tin tài liệu
Nhan đề : | Assessment of the antibacterial effect of Khaya senegalensis on some Gram-negative bacteria |
Tác giả: | Dougnon, Victorien |
Người tham gia: | Hounsa, Edna Koudokpon, Hornel Agbodjento, Eric Afaton, Anny Sintondji, Kevin Klotoe, Jean Robert Segbo, Julien Baba-Mouss, Lamine |
Năm xuất bản : | 2021 |
Số tùng thư/báo cáo: | Bulletin of the National Research Centre, Volume 45 (2021), Article number: 107 |
Tóm tắt : | The data collected indicate that the bacterial strains tested (Salmonella Typhimurium ATCC 14028, Escherichia coli ATCC 25922, Shigella spp. and Salmonella spp.) were sensitive to the extracts of Khaya senegalensis (Desr.) A.Juss. (aqueous and hydro-ethanol) to varying degrees. The hydro-ethanolic extract was active on all strains with a MIC of 25 mg/mL coupled with a bactericidal effect. The aqueous extract was only active on the Salmonella spp. strain. Membrane permeability test data show that Khaya senegalensis extracts affect the bacterial strains tested by attacking the stability of their outer membrane. This potential indicated by the high percentage of membrane destabilization of the bacteria is significantly (p < 0.05) better than that of cefixime used as a reference. |
URI: | http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12474 |
Nguồn trực tuyến: | https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-021-00568-0 |
ISSN : | 2522-8307 |
Trong bộ sưu tập: | Tài liệu mở |
XEM MÔ TẢ
3
XEM & TẢI
0
Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.
Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về
Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.