Thông tin tài liệu
Nhan đề : | Taste characteristics, volatile components, sensory properties, and antioxidant activity of fresh onion (Allium cepa L.) leaves |
Tác giả: | Yuasa, Masahiro |
Người tham gia: | Ueno, Mayuko Kawabeta, Koji Morikawa, Maho Uemura, Momoe Matsuzawa, Tetsuhiro Tominaga, Mihoko |
Năm xuất bản : | 2022 |
Số tùng thư/báo cáo: | Bulletin of the National Research Centre, Volume 46 (2022), Article number: 270 |
Tóm tắt : | Taste characteristics of fresh onion leaves The concentrations of taste components in the Welsh and fresh onion leaves are presented in Table 1. Lower Brix levels, lower fructose, sucrose, and total sugar concentrations, and a lower degree of sweetness were found in fresh onion leaves (p < 0.05) than in Welsh onion leaves. The concentrations of L-tartaric, L-malic, citric, succinic, and fumaric acids were lower in fresh onion leaves than in Welsh onion leaves (p < 0.05). In fresh onion leaves, the concentrations of L-aspartate, L-serine, glycine, L-histidine, L-arginine, L-alanine, L-proline, L-tyrosine, L-valine, L-methionine, L-cystine, L-isoleucine, L-leucine, and total free amino acids were lower than in Welsh onion leaves, whereas L-glutamate was higher (p < 0.05). The 5'-guanylate concentration in fresh onion leaves was higher than that in Welsh onion leaves (p < 0.05). The taste responses to the Welsh and fresh onion leaves are shown in Fig. 1. A lower level of initial taste astringency-A was observed in fresh onion leaves than in Welsh onion leaves (p < 0.05). The value of astringency-A correlated positively with the concentrations of L-aspartate, L-arginine, L-threonine, L-alanine, L-valine, L-methionine, L-isoleucine, L-leucine, and total free amino acids (r = 0.661–0.733, p < 0.05). |
URI: | http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12628 |
Nguồn trực tuyến: | https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-022-00958-y |
ISSN : | 2522-8307 |
Trong bộ sưu tập: | Tài liệu mở |
XEM MÔ TẢ
4
XEM & TẢI
0
Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.
Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về
Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.