Thông tin tài liệu


Nhan đề : Taste characteristics, volatile components, sensory properties, and antioxidant activity of fresh onion (Allium cepa L.) leaves
Tác giả: Yuasa, Masahiro
Người tham gia: Ueno, Mayuko
Kawabeta, Koji
Morikawa, Maho
Uemura, Momoe
Matsuzawa, Tetsuhiro
Tominaga, Mihoko
Năm xuất bản : 2022
Số tùng thư/báo cáo: Bulletin of the National Research Centre, Volume 46 (2022), Article number: 270
Tóm tắt : Taste characteristics of fresh onion leaves The concentrations of taste components in the Welsh and fresh onion leaves are presented in Table 1. Lower Brix levels, lower fructose, sucrose, and total sugar concentrations, and a lower degree of sweetness were found in fresh onion leaves (p < 0.05) than in Welsh onion leaves. The concentrations of L-tartaric, L-malic, citric, succinic, and fumaric acids were lower in fresh onion leaves than in Welsh onion leaves (p < 0.05). In fresh onion leaves, the concentrations of L-aspartate, L-serine, glycine, L-histidine, L-arginine, L-alanine, L-proline, L-tyrosine, L-valine, L-methionine, L-cystine, L-isoleucine, L-leucine, and total free amino acids were lower than in Welsh onion leaves, whereas L-glutamate was higher (p < 0.05). The 5'-guanylate concentration in fresh onion leaves was higher than that in Welsh onion leaves (p < 0.05). The taste responses to the Welsh and fresh onion leaves are shown in Fig. 1. A lower level of initial taste astringency-A was observed in fresh onion leaves than in Welsh onion leaves (p < 0.05). The value of astringency-A correlated positively with the concentrations of L-aspartate, L-arginine, L-threonine, L-alanine, L-valine, L-methionine, L-isoleucine, L-leucine, and total free amino acids (r = 0.661–0.733, p < 0.05).
URI: http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12628
Nguồn trực tuyến: https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-022-00958-y
ISSN : 2522-8307
Trong bộ sưu tập: Tài liệu mở
XEM MÔ TẢ

4

XEM & TẢI

0

Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.

Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về



Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.