Thông tin tài liệu


Nhan đề : In vitro antioxidants and antihypertensive properties of corn silk–lemon infusion
Tác giả: Rabi, Ocheni Ojoma
Người tham gia: Omoba, Olufunmilayo Sade
Ibidunni, Olagunju Aderonke
Năm xuất bản : 2022
Số tùng thư/báo cáo: Bulletin of the National Research Centre, Volume 46 (2022), Article number: 46
Tóm tắt : Agricultural waste generated annually results to environmental pollution; these wastes are rich sources of important bioactive compounds and could be used therapeutically in the management of some ailments. Corn silk, a by-product of sweet corn and whole lemon were processed separately into corn silk flour (CSF) and lemon flour (LF). Flour blends formulation used were as follows: 100% CSF (A), 95% CSF and 5% LF (B), 90% CSF and 10% LF (C), 85% CSF and 15% LF (D) and 80% CSF and 20% LF (E). Chemical compositions of the blends were investigated, while the total phenol content (TPC), total flavonoid contents (TFC), polyphenol profile, antioxidant activities, α-amylase, α-glucosidase inhibitory activities, nitric oxide, L-arginase, Angiotensin-I-Converting Enzyme (ACE) inhibitions as well as the colour and sensory attributes of the infusions were investigated using standard methods.
URI: http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12673
Nguồn trực tuyến: https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-022-00728-w
ISSN : 2522-8307
Trong bộ sưu tập: Tài liệu mở
XEM MÔ TẢ

4

XEM & TẢI

0

Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.

Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về



Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.