Thông tin tài liệu


Nhan đề : Effect of partial substitution of wheat flour with Moringa oleifera leaf powder on physical, nutritional, antioxidant and antidiabetic properties of cookies
Tác giả: Fapetu, Aanuoluwapo Patricia
Người tham gia: Karigidi, Kayode Olayele
Akintimehin, Emmanuel Sina
Olawuwo, Tomilayo
Adetuyi, Foluso Olutope
Năm xuất bản : 2022
Số tùng thư/báo cáo: Bulletin of the National Research Centre, Volume 46 (2022), Article number: 53
Tóm tắt : Moringa oleifera leaf is a prominent leaf in folk medicine used to treat many diseases including diabetes mellitus. This study is aimed at determining the effects of substitution of wheat flour with Moringa oleifera leaf powder (MOLP) on physical, nutritional, bioactive, antioxidant and antidiabetic properties of cookies. Wheat flour was substituted with MOLP (2.5%, 5% and 10%) in the baking of the cookies (C1, C2 and C3, respectively), and its effects were evaluated on proximate, bioactive compounds, antioxidant, physical and inhibitory properties against α-amylase and α-glucosidase enzymes using standard methods. Also, sensory attributes of the cookies were determined using 9-point hedonic point.
URI: http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12684
Nguồn trực tuyến: https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-022-00746-8
ISSN : 2522-8307
Trong bộ sưu tập: Tài liệu mở
XEM MÔ TẢ

0

XEM & TẢI

0

Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.

Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về



Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.