Thông tin tài liệu


Nhan đề : Nutritional impact of inclusion of garlic (Allium sativum) and/or onion (Allium cepa L.) powder in laying hens’ diets on their performance, egg quality, and some blood constituents
Tác giả: Omer, H.A.A.
Người tham gia: Ahmed, S.M.
Abdel-Magid, S.S.
El-Mallah, G.M.H.
Bakr, A.A.
Fattah, M.M.A.
Năm xuất bản : 2019
Số tùng thư/báo cáo: Bulletin of the National Research Centre, Vol 43:23 (2019)
Tóm tắt : Incorporating GP, OP, and the mixture of them in laying hen diets had no significant effect on the average egg weight and consumption/hen/day throughout the three stages of egg collection, but had a significant improvement in the number of eggs/hen, percentage of egg production, egg mass/hen, and feed conversion. Inclusion of GP, OP, or the mixture of them in laying hen diets had no significant effect on the shape index, Haugh unit, albumin, and shell percentages; also, an insignificant increase for shell thickness was observed, but egg weight increases (P < 0.05). Incorporation of GP, OP, and the mixture of them significantly decreased (P < 0.05) total cholesterol concentration. Also, an inclusion of 0.5% GP, 1% GP, and 1% OP + 1% GP decreased (P < 0.05) high-density lipoprotein. Inclusion of only 1% OP + 1% GP (G6) decreased (P < 0.05) glutamic oxaloacetic transaminase; meanwhile, supplementation of 1% OP, 1% OP + 0.5% GP, or 1% OP + 1% GP increased (P < 0.05) creatinine.
URI: http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/10629
Nguồn trực tuyến: https://bnrc.springeropen.com/articles/10.1186/s42269-019-0061-6#article-info
ISSN : 2522-8307
Trong bộ sưu tập: Tài liệu mở
XEM MÔ TẢ

15

XEM & TẢI

0

Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.

Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về



Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.