Thông tin tài liệu
Nhan đề : | The antimicrobial and antioxidant property, GC–MS analysis of non-edible oil-seed cakes of neem, madhuca, and simarouba |
Tác giả: | A. VasudhaUdupa, |
Người tham gia: | Gowda, Balakrishna Kumarswammy, B. E. Shivanna, M. B. |
Năm xuất bản : | 2021 |
Số tùng thư/báo cáo: | Bulletin of the National Research Centre, Volume 45 (2021), Article number: 41 |
Tóm tắt : | The hot neem and cold acetone extracts of madhuca and simarouba were inhibitory to Staphylococcus aureus. The enteric pathogens-Enterococcus faecalis and Salmonella enterica were inhibited by both hot and cold extracts of simarouba cake. Fusarium oxysporum and Colletotrichum capsici were sensitive to oil-seed cake extracts of madhuca and simarouba cake extracts followed by neem cake extract. The Aspergillus flavus was highly sensitive to neem followed by madhuca and simarouba extracts. The cyclic voltammetry of all extracts indicated the presence of oxidation peaks at different Epa values suggesting the presence of antioxidant ability. The GC–MS profile revealed the presence of pharmacologically important essential compounds. |
URI: | http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12367 |
Nguồn trực tuyến: | https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-021-00498-x |
ISSN : | 2522-8307 |
Trong bộ sưu tập: | Tài liệu mở |
XEM MÔ TẢ
8
XEM & TẢI
0
Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.
Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về
Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.