Thông tin tài liệu


Nhan đề : GC–MS analysis and antibacterial activities of Moringa oleifera leaf extracts on selected clinical bacterial isolates
Tác giả: Enerijiofi, Kingsley Erhons
Người tham gia: Akapo, Funmilayo Hannah
Erhabor, Joseph Omorogiuwa
Năm xuất bản : 2021
Số tùng thư/báo cáo: Bulletin of the National Research Centre, Volume 44 (2021), Article number: 179
Tóm tắt : Aqueous and ethanol extractions from Moringa oleifera yielded 40.75% and 62.87%, respectively. Flavonoid (20.76 mg/100 g) was the highest, while saponin (2.00 mg/100 g) was the least of all phytochemicals detected. The proximate nutrient composition revealed that carbohydrate (46.59%) had the highest, while lipid (7.37%) was the least. Eleven compounds were detected in both extracts by gas chromatography–mass spectrometry. The eleven compounds identified had higher concentrations in the ethanol extract except 2-octenoic (26.09 mg/kg) acid and 1, 2-epoxyhexadecane (8.84 mg/kg) in aqueous extract which were considerably higher than 0.62 mg/kg and < 0.01 mg/kg in ethanol extract. The minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration were 6.25 mg/ml against the test organisms for ethanol extract.
URI: http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/12493
Nguồn trực tuyến: https://link.springer.com/article/10.1186/s42269-021-00640-9
ISSN : 2522-8307
Trong bộ sưu tập: Tài liệu mở
XEM MÔ TẢ

4

XEM & TẢI

0

Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.

Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về



Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.