Thông tin tài liệu


Nhan đề : Serum electrolyte balance and antioxidant status of broiler chickens fed diets containing varied levels of monosodium glutamate (MSG)
Tác giả: Olarotimi, Olumuyiwa Joseph
Năm xuất bản : 2020
Số tùng thư/báo cáo: Bulletin of the National Research Centre, Volume 44 (2020), Article number: 103
Tóm tắt : The results revealed that MSG inclusion above 0.75 g/kg diet significantly (P < 0.05) increased the serum Na+ and K+ concentrations of the broiler chickens when compared with birds on the control diet, whereas the serum Cl− concentration significantly (P < 0.05) decreased from 0.50 g MSG/kg diet inclusion level. On the other hand, MSG inclusion level above 0.50 g/kg diet increased the serum MDA concentration (from 2.60 ± 0.01 to 4.60 ± 0.00) of the birds while serum GSH-Px and T-AOC concentrations significantly (P < 0.05) reduced from 170 ± 0.28 to 120 ± 0.26 and 3.30 ± 0.01 to 1.70 ± 0.01, respectively.
URI: http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/11538
Nguồn trực tuyến: https://bnrc.springeropen.com/articles/10.1186/s42269-020-00360-6
ISSN :  2522-8307
Trong bộ sưu tập: Tài liệu mở
XEM MÔ TẢ

17

XEM & TẢI

0

Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.

Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về



Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.