Thông tin tài liệu
Nhan đề : | Serum electrolyte balance and antioxidant status of broiler chickens fed diets containing varied levels of monosodium glutamate (MSG) |
Tác giả: | Olarotimi, Olumuyiwa Joseph |
Năm xuất bản : | 2020 |
Số tùng thư/báo cáo: | Bulletin of the National Research Centre, Volume 44 (2020), Article number: 103 |
Tóm tắt : | The results revealed that MSG inclusion above 0.75 g/kg diet significantly (P < 0.05) increased the serum Na+ and K+ concentrations of the broiler chickens when compared with birds on the control diet, whereas the serum Cl− concentration significantly (P < 0.05) decreased from 0.50 g MSG/kg diet inclusion level. On the other hand, MSG inclusion level above 0.50 g/kg diet increased the serum MDA concentration (from 2.60 ± 0.01 to 4.60 ± 0.00) of the birds while serum GSH-Px and T-AOC concentrations significantly (P < 0.05) reduced from 170 ± 0.28 to 120 ± 0.26 and 3.30 ± 0.01 to 1.70 ± 0.01, respectively. |
URI: | http://tailieuso.tlu.edu.vn/handle/DHTL/11538 |
Nguồn trực tuyến: | https://bnrc.springeropen.com/articles/10.1186/s42269-020-00360-6 |
ISSN : | 2522-8307 |
Trong bộ sưu tập: | Tài liệu mở |
XEM MÔ TẢ
17
XEM & TẢI
0
Danh sách tệp tin đính kèm:
Hiện tại không có tệp tin đính kèm tới tài liệu.
Bạn đọc là cán bộ, giáo viên, sinh viên của Trường Đại học Thuỷ Lợi cần đăng nhập để Xem trực tuyến/Tải về
Khi sử dụng tài liệu trong thư viện số bạn đọc phải tuân thủ đầy đủ luật bản quyền.